Jag heter Birgitta Höög Persson och bor strax utanför Motala  med min man Roul som kallas för"Rulle", och har två barn Emmy-85 och Lukas-88. Vi har vår uppfödning av hundar i vår hemmiljö, där valpar och de vuxna hundarna bor inne hos oss.Vi har för närvarande 4st hundar, 2 hanar och 2 tikar.  Intresset hundar, har för mig alltid varit mycket Stort. Vi delar också mycket tid till våra barns intressen som är : Emmy-  Har en egen häst som hon tränar och tävlar i hästhoppning med. Lukas- Stora intresse är Bandy

   

 Hundintresset startade i unga år , då jag mest av allt önskade mig en egen hund, men fick inte detta av mina föräldrar. Jag letade istället upp bortsprungna hundar, grannarnas hundar allt för att få umgås med denna underbara individ "HUND".Hunden är ju människans bästa vän och det är verkligen"Sant". Speciellt en grannes hund glömmer jag aldrig, hon hette "Sussie" och var en Cavalier King Charles Spaniel. Hon satt varje dag på vår trappa för att vänta på mig när jag slutade skolan. Men tyvärr blev hon överkörd en dag av en bil. Jag började tjata på min mammas moster, och lyckades övertyga henne att skaffa hund, hon skaffade sig en West Highland White Terrier som kallades Beauty. Där tillbringade jag mycket av min lediga tid, långt upp i åldern.

   

Som sagt var ju hundintresset stort och min riktiga egna hund köpte jag när jag var 17 år. Vikingasköldens "Gnistan" hette hon och var en blue roanfärgad Engelsk Cocker Spaniel. Hon var 2,5 år och hon var kanondresserad. Tyvärr fick min mamma ta över henne p.g.a mina studier på annan ort. Men jag var hemma så ofta jag kunde för att umgås med min hund "Gnistan".

 

Nästa hund i mitt liv var en Engelsk Setter som kallades för "Boss". Honom köpte vi av Ture, straxt utanför Motala, han avlade fram jaktsetter. Boss var en enmanshund som jag tränade lydnad med, och jag startade honom också på tävligar. Roul och jag bodde då på landet och hade hästar. Huset var alldeles för litet, så vi flyttade in till stan när vi fick vårt första barn Emmy.

 ÅR -1992 var det året då kennel Delawere startade. Efter att  ha varit utan hund i nästan 3 år bestämde vi oss för att skaffa en Golden. En hane blev det den här gången också SUCH Waterfreak's Domestic Donny. Vår älskade "Dompan", läs om honom på  minnessidan.

ÅR-1994 köpte vi vår tik Dewmist The Diadem - "Deffi".  Henne tränade och startade jag  på lydnadsprov. Deffis första valpar med Dompan kom År- 1996. Detta var vår första kull och så rullade kenneln igång. Kennel Delawere börjar ju på "D" och alla våra hundar kallas något på "D" som bor eller har bott hemma hos oss. Dompan, Deffi ,Dilba, Donna, Douglas, Diesel, Delta , Diva ,Doris, Daccus, Deco, Dakira, Dolly, Della, Debbie, Demi, Drama, Dea,Diddi, Dell

 

Vårt mål med kenneln är att :   Avla bra mentalitet,friska, sunda, trevliga, arbetsvilliga, sällskapliga och varför inte lite snygga individer. Våra avelshundar har utställningsmeriter och är röntgade på höfter ,armbågar och ögon. Jag har gått på mentalbeskrivning med några av våra avelshundar och kommer att fortsätta med det i framtiden också. Roul och jag som uppfödare har gått  uppfödarutbildning och anatomiutbildning. Roul dömmer utställning på Goldenklubbens utställningar. Jag har tävlat och tränat i lydnad, viltspår, jaktprover har även provat på Agility, Rallylydnad, Hoopers och hundmassage. Jag har även haft kurser i trimmning av Golden och ställer ut mina hundar på utställningar. Vi försöker följa upp våra valpar med valpträffar  "se sidan"Valpträffar. Alla Delawere-valpköpare kan alltid ringa och ta kontakt med oss så mycket dom vill. Och ni som är sugna på en Delawere-Valp hör gärna av er. tel.  mobil. 073-6000880  070-4466962 för mer information.

                                                                           Lycka till med era Delawerehundar!!!  

                                                                                        Många kramar/ Birgitta